Vaša korpa

🐻 Pozovite nas: 060 0777 388

Besplatna dostava za porudžbine preko 4.000 rsd

Posteljina za bebe

Novorođenim bebama treba puno sna. Vaša beba će biti umorna nakon stresa oko rođenja i kompletne promene okruženja. Beba se privikava na potpuno nov život, od disanja, hranjenja do svetlosti sa kojom se tek upoznaje. Vaša beba može spavati do 18 sati tokom 24 sata i u tom periodu treba joj obezbediti najbolje uslove za to.

Miran san, čist prostor, odgovarajuća temperature sobe, suve pelene i zadovoljena potreba za hranom su bitni faktori. Još jedan bitan faktor koji ne smemo zanemariti je i posteljina. U prvim danima, nedeljama i mesecima života, bebe provode dosta vremena u spavanju i  dremanju. Zbog toga je izuzetno važno da opremite njihov krevetac, a kasnije i krevet, posteljinom koja je sigurna, čista i udobna.

posteljina za bebe tri drugara

Evo svega što treba da znate o posteljini za bebe, uključujući i vrstu posteljine koja vam je potrebna za kolevku ili krevetac, kako da kupite najbolju posteljinu za bebe, pa čak i koliko posteljine u rezervi treba da imate.

Zašto je bitna posteljina?

Koliko ste puta proveli neprospavane noći prevrtajući se i vrteći se po svom krevetu, proklinjući onu grubu ili neprijatnu posteljinu koju ste stavili na krevet pre spavanja?

Skoro svi smo prošli kroz ovu situaciju najmanje deset puta u životu i mnogi od nas se i dalje muče sa istim problemom. Neprijatne i neudobne posteljine, posebno napravljene od sintetike ili materijala lošeg kvaliteta, često izazivaju alergije koje rezultiraju nezdravim snom.

Manje sna utiče na nas mentalno i fizički. Ako neko spava manje, preko dana postaje nervozan, umoran  i neproduktivan. Tako materijali od kojih su napravljene posteljine utiču na naše zdravlje.  Zamislite koliko tek novorođenoj bebi može smetati sve ovo, dok joj je istovremeno onemogućeno da vam to saopšti bilo čime osim suzama.

Ne samo da posteljina za bebe ima snažan vizuelni uticaj na dekoraciju dečije sobe, već dodiruje i kožu vaše bebe 12 do 16 sati dnevno.

Zašto pamučna posteljina?

Pamuk je prirodna tkanina koja dozvoljava prozračnost i pomaže malim telima da održavaju i regulišu telesnu temperaturu tokom cele noći. Za razliku od satenskog čaršafa, pamučni čaršaf je topliji i udobniji.  A za razliku od sintetike, pamučni čaršaf je hipoalergen. Prozračna, nežna, lagana i mekana posteljina je najbolja opcija za osetljivu bebinu kožu.

Nema boljeg osećaja od utanjanja u sveže, čiste, pamučne čaršafe. Ako patite od problema sa osetljivom kože, trebalo bi da izbegnete da je iritirate tokom cele noći što je više moguće. Pamuk je prirodno hipoalergen, tako neće izazvati iritaciju ili svrab, poboljšavajući kvalitet sna. Bebina koža je mnogo više osetljiva od kože odrasle osobe i u prvim mesecima moramo joj pružiti maksimalnu negu.

Dakle, sa ove tačke gledišta, pamučni čaršaf je najbolji izbor kako za decu tako i za odrasle. Proizvod koji zaista odgovara vama ili vašim potrebama a pri tom je zdrav i ne izaziva alergije je definitivno najbolji izbor.

 Ono što ne treba da zanemarujemo pri kupovini je i trajnost materijala. Komplet posteljine od prirodnog pamuka može trajati skoro duplo duže od bilo koje druge alternative, tako da nećete morati da je menjate tako često. Osim što će vam pružiti odličan noćni san, pamučna posteljina će vam takođe pomoći da uštedite novac jer će vaši čaršafi i dugo trajati.

Koliko mi čaršafa i posteljine treba?

Kao što morate redovno da menjate posteljinu u svom krevetu, takođe ćete morati redovno da menjate i posteljinu za bebu. Sa bebama, međutim, verovatno ćete to raditi češće nego sebi. Kao što znamo, bebe imaju tendenciju da povraćaju, znoje se, pa čak obave i druge stvari u krevecu. Kada se to dogodi, moraćete da imate dovoljno rezervne posteljine na raspolaganju.

Ako planirate da menjate posteljinu svaki dan, biće vam potrebno najmanje četiri kompleta posteljine. S druge strane, ako planirate da stavljate čistu posteljinu u krevetac svoje bebe samo jednom nedeljno, neće vam trebati više od dve posteljine. Uvek uzmite u obzir nepredviđene situacije, prosipanje hrane i drugi nered, pa za svaki slučaj obezbedite tri čaršafa , par jastučnica i bar dva prekrivača.

Na kraju krajeva, ne postoji optimalan broj i količina posteljine koja će vam trebati. Uzimajući u obzir sve faktore ali i trajnost naše posteljine, nećete pogrešiti ako obezbedite koji komad viška.

Dušek za krevetac

Prvih nekoliko meseci biće vam potreban krevetac, posteljina i dobar dušek. Vaša beba treba da spava negde gde je bezbedno, toplo i ne predaleko od vas. Ako već imate krevetac preostao od starije dece ili pozajmljujete od nekoga ko je već koristio, idealno bi bilo da kupite nov dušek.

Dušek bi trebao da je tvrd, ne mekan, da se dobro uklapa u dimenzije kreveca, da je prethodno očišćen i suv. Najbolja varijanta je zaštita dušeka, čime drugim do pamučnom navlakom.

Tri drugara vam nude navlaku za dušek od 100% pamuka i lastišem oko cele navlake za lakše i sigurnije postavljanje. Ova navlaka odgovara dimenzijama dušeka  120 x 60 cm, visine do 20 cm, dok je lastiš drži na mestu i tokom nemirnih noći ili igre u krevecu.

Posteljina za bebu - uspavljivanje

Šta su montesori igračke?

Uspavljivanje

Većina roditelja ima problem sa uspavljivanjem kod kuće ili onda kada je zaista vreme za spavanje. Uspavljivati bebu i dovoljno se pri tom se i sam naspavati je jedan od najvećih izazova ranog roditeljstva. Malo roditelja smatra da je to jednostavno ili lako, ali postoji mnogo toga što možete učiniti da poboljšate svoje šanse za uspeh.

Vaša beba voli sigurnost i zato joj prija da je čvrsto umotana u ćebe ili povijena. Ovo direktno oponaša okruženje na koje je vaša beba navikla, mamin stomak. Tu joj je bilo toplo i ušuškano mesto. Ako bebu dobro ušuškate to takođe znači da je manje verovatno da će se probuditi kada joj se ruke ili noge trzaju, što je prirodni refleks novorođenčeta. Naravno, uvek vodite računa o temperaturi prostorije.

Prekrivač za ušuškan san

Kako je vreme sve hladnije, ne samo da se oblačimo u toplu odeću, već se i trudimo da presvučemo i krevet u toplu posteljinu. Zima je i kalendarski pred vratima, zato treba razmotriti i prekrivače za bebu.

Tri drugara, 2 u 1 driker prekrivač i dunjica sa bogatim vezom, izradjen od 100% najfinijeg pamuka. Idealan za hladnije dane, za iznošenje bebe kao dunjica, za prekrivanje tokom vožnje u kolicima ili dok beba spava. Bebe imaju neverovatnu sposobnost da zaspe bilo gde – u sedištu automobila, u nosiljci za bebe, u kolicima ili u vašim rukama. Obezbedite na vreme minimum od bar tri ovakva prekrivača, kako bi vam jedan uvek bio slobodan za ove situacije.

Zaključak

Kao što svi znamo, kod beba je glavni prioritet jelo i spavanje. Dok spava, beba raste i razvija se. Hormon rasta se proizvodi tokom dubljih faza sna. Da bi se postigla ova faza sna, potrebno je bebi priuštiti najbolje uslove za spavanje. Tri drugara vam nude kompletan asortiman opreme, kako bi vaši najmanji spavali najmirnijim snom. Vaše je samo da izaberete posteljinu iz neke od naših kolekcija.

Autor: Biljana Jovanović

×