Vaša korpa

🐻 Pozovite nas: 060 0777 388

Besplatna dostava za porudžbine preko 4.000 rsd

Krevetac za bebe  – od opremanja do najboljeg spavanja

Od trenutka kada iz porodilišta izvedete svoju bebu, ili bebe, kući, krevetac za bebe će igrati osnovnu ulogu u njihovom rastu i razvoju. Dok roditelji na krevetac gledaju kao na bezbedno utočište za spavanje, oni ga vide kao mali zatvor za bebe.

Zapamtite da je buđenje tokom noći potpuno normalno za male i tek rođene bebe i da ne treba da osećate pritisak da pokušavate da naterate bebu da spava duže. Da bi se smanjio rizik od sindroma iznenadne smrti novorođenčadi , bezbedniji san bi trebalo da bude prioritet umesto dužeg sna. Ovo može biti teško za iscrpljene roditelje, ali je od vitalnog značaja da se bezbedniji san stavi na listu prioriteta tokom svih spavanja, danju i noću.

Ponekad, konstantno buđenje može biti dodatno opterećeno odbijanjem i neprihvatanjem kreveca.  Ako je vaše dete jedno od onih koje ne voli da bude u krevecu, malo olakšajte navikavanje na njega tako što ćete stvoriti dobru noćnu rutinu i zdrav, bezbedan i udoban prostor za spavanje.

Evo naših najboljih saveta koji će vam pomoći da smestite bebu u krevetac tako da svi mogu da se odmore, i vi i beba.

Komplet posteljina za krevetac Tri drugara Avijatičari bež

Najudobnija i najzdravija posteljina za decu

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaše dete može imati poteškoća sa spavanjem, uključujući osetljivu kožu, svrab, prekomerno znojenje, alergije, itd. Ako vaše dete ima bilo koji od ovih simptoma, možda je vreme da preispitate svoj izbor posteljine za njega i razmislite o tome da nabavite posteljinu koja je namenjena za osetljivu kožu ili alergije.

Kvalitetna posteljina može vašoj bebi pružiti kvalitetan san, posebno ako ima problema sa spavanjem ili osetljivu kožu zbog čega je budna. I neophodno je da roditelji znaju koliko je kvalitet sna važan za dečiji razvoj. Da biste pomogli svom mališanu da dobro spava i raste, da se zagreje u hladnoj zimi ili rashladi u letnjim noćima, morate da obezbedite da ima pravu posteljinu.

Posteljina od pamuka

Najudobnije posteljine za spavanje su napravljene od visokokvalitetnih, prirodnih, prozračnih materijala kao što su pamuk, organski pamuk ili bambus. Novorođenčad imaju veoma delikatnu i osetljivu kožu, a najgora stvar koju možete da uradite je da je nesvesno oštetite.

Sintetička vlakna, vlakna koja su lošeg kvaliteta ili hemijski obrađivana, mogu lako da iritiraju osetljivu kožu vaše bebe. Ovo može izazvati osip, a kod nekih beba čak i i ekcem i druge ozbiljne probleme sa kožom. Pošto je pamuk prirodno vlakno, odlično štiti kožu vašeg mališana. Antibakterijski je, hipoalergen i nije grub za kožu vaše bebe.

Pogledajte naše komplet posteljine za krevetac na sledećem linku.

Dok na tržištu postoji mnogo dodataka  i modernih stvari za spavanje za bebu ipak je u najboljem interesu bebe da ima najjednostavniji  ali i najzdraviji način spavanja. Udobnost bebe je najvažnija kada je u pitanju posteljina za krevetac. Razmišljajte razumno i praktično dok birate posteljinu za bebu. Kao roditelj, vi ste osoba koja je odgovorna za donošenje ispravnih odluka u kupovini svih stvari za bebu, zato uvek imajte ovo na umu.

Dušek za krevetac za bebe

Dovođenje kući nove bebe je uzbudljivo i ponekad zastrašujuće iskustvo za nove roditelje. U mesecima koji prethode dolasku vašeg novorođenčeta, verovatno ćete provesti sate ili dane istražujući koji je to najbolji dušek za krevetac za vaše dete.

Kupovina najboljeg dušeka za krevetac je od suštinskog značaja za vašu bebu, a takođe je i jedna od najvažnijih odluka. Pošto vaše dete spava s prekidima  i do osamnaest sati dnevno, poželećete da izaberete visokokvalitetni dušek za bebe za podršku njihovom telu, ali i udobnu površinu za spavanje od ranog detinjstva.

Kakav dušek izabrati?

Od svih dostupnih opcija na tržištu, najbolje je izabrati dušek od sintetičke pene ili prirodnog lateksa, jer su oba veoma bezbedna za vašu bebu. Najvažnija prednost ovih vrsta dušeka je da su napravljeni od hipoalergenih slojeva koji obezbeđuju zdrav san vaše bebe.

Pored toga, dobar dušek za krevetac treba da bude čvrst, ravan i vodootporan. Za dodatnu zaštitu, obezbedite i navlaku za dušek. Navlaka za dušek je osnovni dodatak za krevetac koja pomaže da dušek ostane čist i suv.  Osim što produžava životni vek vašeg novog dušeka, glavna prednost ove navlake je ta što štiti dušek od curenja i prosipanja i održava krevet čistim, suvim i higijenski čistim.

Kupanje pre kreveca pomaže da se bebe lakše uspavaju

Lepa, topla kupka nije stvorena samo za održavanje redovne higijene tela. To je takođe odličan način da se završi uzbudljiv dan jedne bebe i da se takođe, njeno telo opusti. Ako vaše dete uživa u kupanju i voli da se igra u vodi, planirajte malo duže kupanje. Pustite bubu da uživa u puno vode pre nego što se opusti i umori. Ova večernja rutina kupanja je idealan uvod u najlepši san.

Pogledajte šta vam Tri Drugara nude za što bolje i udobnije kupanje.

Osigurajte bezbednost deteta u krevecu

Nakon celodnevnog igranja, nosanja, hranjenja, kupanja i maženja , učinili ste već dosta stvaripripremajući svoju bebu za spavanje. Ako ste im pripremili i odgovarajuću opremu za njega u vidu posteljine i dušeka, vreme je da im pomognemo da u njemu ostanu što duži deo noći i to potpuno bezbedno.

Proverite da li je krevetac bezbedan i siguran, da nema ništa što ometa pogled i da li je temperatura u sobi odgovarajuća za udobno spavanje. Čak i predmeti oko ili blizu kreveca mogu predstavljati rizik jer bi vaša beba mogla da posegne za njima i zgrabi ih kada ne gledate. Opasnosti dolaze u svim oblicima i veličinama, pa iako na prvi pogled možda ne smatrate nešto opasnim, nikada ne škodi da budete oprezni kada je u pitanju dobrobit vašeg deteta.

×